top of page
Image by Katherine Hanlon

Cupping Massage

Wij werken nog even aan onze Cuppingmassage en kijken er naar uit u deze weldra aan te bieden. 

 

Cupping vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde en is al duizenden jaren oud. Cupping-Massage is een diepwerkende massage vergelijkbaar met bindweefselmassage.

Bij een Cupping-Massage wordt gebruik gemaakt van cups welke op de huid gezet worden en vacuüm getrokken. 

Door het vacuüm trekken komt de huid en het onderhuids bindweefsel omhoog in de cup. Dit zorgt ervoor dat, in het behandelde gebied, afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte worden getrokken waardoor blokkades kunnen opgeheven worden. 

 

De cupping-cups maken verklevingen in het bindweefsel los. 

Cupping- massage heeft een geweldige, ontspannende en helende werking. 

Een Cupping-Massage kan heel effectief zijn bij hoofdpijnklachten, nekklachten, schouderklachten, rugklachten, armklachten, spierpijnen, cellulitis, verklevingen van het bindweefsel, striae, Fibromyalgie, opheffen van energieblokkades enz.

 

Gezien Cuppingmassage een groot effect heeft op het bindweefsel, geven wij onze Cuppingmassage in combinatie met onze Diepe Bindweefselmassage. 

Verklevingen in het bindweefsel kunnen zorgen voor diverse klachten. Bij langdurige klachten past het bindweefsel zich aan, wordt het strakker en stugger wat de klachten dan ook weer in stand houdt. 

Klachten veroorzaakt door verkleefd bindweefsel hebben baat bij een Cupping-Massage. De cups trekken als het ware het bindweefsel los, waardoor de doorbloeding weer toeneemt en alles weer beter gaat stromen.

Door het bindweefsel op deze manier intensief los te maken is het mogelijk om deze cirkel te doorbreken en kan het lichaam weer herstellen. 

Ook bij spierklachten kan een cuppingmassage in combinatie met Diepe Bindweefselmassage een toegevoegde waarde zijn. Het vacuüm trekken van de cups zorgt ervoor dat de doorbloeding op een heel lokale plek flink wordt gestimuleerd. Het lichaam wordt zo aangezet om op de plaatsen de afvalstoffen op te ruimen en voedingsstoffen aan te voeren. Dit zorgt ervoor dat het herstel versneld wordt. 

Die vervelende en ontsierende cellulitis is ons allen wel bekend. 

Cupping stimuleert de doorbloeding en maakt verklevingen los waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. 

De Cuppingmassage vermindert de vet- en vochtophopingen. 

Let wel, dit is geen wondermiddel. Gezonde voeding / levensstijl en beweging blijven een essentie voor de goede werking. 

Afhankelijk van de situatie hebt u een 10 à 15 behandelingen nodig om het maximale resultaat te bereiken. Vaak begin je al na de 5e behandeling resultaat te zien.

Ondanks de soms verschijnende blauwe plekken, welke er natuurlijk niet fraai uitzien, is de massage niet echt pijnlijk. Integendeel men kan Cupping-massage gerust aangenaam noemen. Natuurlijk is de zuigkracht wel voelbaar.

Het ontstaan van de blauwe plekken is sterk afhankelijk van de sterkte van de blokkades of verklevingen. 

In het geval van blokkades of verklevingen ervaren de klanten dit eerder als, hoe eigenaardig het ook mag klinken, een aangename pijn. 

Cupping massage is niet toegestaan bij koorts, infectieziekten, bij gebruik van bloedverdunners, zwangerschap, bloedziektes en op spataders. 

Bij twijfel, vraag uw huisarts om raad. 

 

Massage Serendipity biedt u deze massage aan in de praktijk van Osteopathie - Acupunctuur Mieke Peeters te Ham en in de praktijk van 24/7 in Balance te Tessenderlo, in Meerhout of bij u thuis

Samen met je partner, collega, buurvrouw/man of vriend(in) genieten van deze massage? 

Boek onze duo massage aan huis of in Meerhout.

Waar is Cupping Massage goed voor? 

Wat is Cupping-Massage?

Cupping - Massage Serendipity

Cuppingmassage - Diepe Bindweefselmassage

Cupping-Massage en cellulitis

Is Cupping-massage pijnlijk?

Contra indicaties Cupping

bottom of page