top of page
 • Moet ik stil zijn of praten tijdens de massage? Wat als ik in slaap val?
  Of je wil praten gedurende de massage, dat laat ik helemaal aan jou over. Sommigen vinden het fijn om tijdens de massage te praten en anderen zijn liever stil. Het is jouw massage en het gaat erom wat jij fijn vindt of waar jij jou goed bij voelt. Ben je zo ontspannen en val je in slaap, geen probleem. Dat is een teken dat je je helemaal overgeeft aan de massage. De massage doet zijn werk ook als jij slaapt. Een leuk weetje, een massage van 60 min zou gelijk staan aan 8 uur slaap.
 • Ik ben best zwaar. Kan ik dan nog wel gemasseerd worden, zakt de tafel niet door?
  Massage is er voor iedereen. Onderga eens een massage en voel hoe relaxt dit kan zijn. En ... de massagetafel kan tot 150 kilo dragen.
 • Mijn neus loopt steeds vol tijdens een massage, is dat normaal?
  Ja dit komt bij de meeste mensen voor en verdwijnt weer als je op je rug op de tafel ligt. Niks om je zorgen om te maken.
 • Kan ik makkelijk parkeren?
  Ja hoor, zowel in Tessenderlo, Ham als in Meerhout zijn er parkeerplaatsen voorzien.
 • Het is voor mij een drempel om een afspraak te maken voor een massage. Ik ben onzeker over mijn lichaam. Is dat raar?
  Nee, dit is zeker niet raar! Ik kan enkel zeggen dat dit nergens voor nodig is. Wij zien verschillende soorten lichamen voorbij komen en elk lichaam is uniek. Ook dat van jou!
 • Moet ik water drinken na een massage?
  Door massage wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Soms moet je meer of eerder plassen na een massage. Als je dan niet genoeg drinkt, kan je last krijgen van hoofdpijn als uitdrogingsverschijnsel. Drink dus na een massage steeds voldoende water.
 • Wat houd ik aan en wat trek ik uit?
  Afhankelijk van de massage en het te behandelen gebied, kleed jij je uit tot aan je ondergoed. Sieraden kunnen af zodat jij niet kan bezeren en ik nergens achter kan blijven hangen. Ik zorg ervoor dat je constant bent toegedekt op de plaatsen waar ik op dat moment niet masseer. Bij bijvoorbeeld een rug-, nek-, schoudermassage hoef je enkel je bovenkleding uit te doen. Door gebruik van handdoeken zorg ik ervoor dat er geen olie aan je broek komt.
 • Ik heb kanker (gehad), mag ik dan een massage?
  Ook als je kanker hebt, behandelingen moet ondergaan of nog onder controle staat, mag je gemasseerd worden. Er wordt dan een massage gegeven welke volledig gericht is op ontspanning van lichaam en geest. De aanraking is zeer zacht en gebeurt in een bepaalde richting, rekening houdend met het lymfesysteem. Krijg je een behandeling waarbij je tijdelijk contact met anderen moet vermijden, dan spreekt het voor zich dat ik je dan niet mag behandelen. Overleg bij twijfel eerst met je behandelend arts.
 • Hoe vaak een massage als je een zittend beroep hebt?
  De hele dag aan een bureau zitten kan leiden tot chronische spanning en een slechte houding. Draag zorg voor jezelf en gun je lichaam een maandelijkse massage. Je zal versteld staan wat dit met je lichaam en geest doet. Tip 😊 : wacht niet tot je helemaal vast zit want toveren in 1 uurtje kunnen we niet.
 • Wat is een optimale frequentie voor massage?
  Wil je gewoon zorg dragen voor jezelf en heb je geen specifieke problemen, dan is 1 keer per maand het standaard advies. Massage helpt je om te gaan met stress en spanningen van het dagelijkse leven. Ervaar je veel druk in je dagelijkse leven, kan je je vaker laten masseren.
 • Moet ik zelf een handdoek meenemen?
  Nee, dat hoeft niet, wij zorgen voor alles. Wel fijn dat je daar niet hoeft aan te denken 😊
 • Staat uw specifieke vraag hier niet tussen?
  Contacteer ons vrijblijvend via mail, telefoon of whatsapp (0498/88.86.03)
 • Masseren jullie enkel vrouwen?
  Nee hoor, wij masseren zowel vrouwen als mannen. Mannen, denk eraan wij voeren enkel therapeutische massages uit en gaan in GEEN geval in op een extraatje 😖 (we vinden het jammer dat we dit meerdere malen moeten vermelden op onze website maar heel wat mannen linken massage aan iets extra. Met alle respect en begrip voor hen maar onze gespecialiseerde collega's nemen dit graag van ons over. Zoek maar even op google en u vindt vast de juiste praktijk.)
 • Ik heb nog nooit een massage gehad. Wat mag ik verwachten?
  Veel mensen zijn een beetje huiverig of zenuwachtig voor hun eerste massage. Dat is echt niet nodig, een massage is niet eng. Ik doe niets wat jij niet wilt en ik stem altijd van tevoren met jou af waar je wel of niet gemasseerd wilt worden. Ook vraag ik af en toe tijdens de massage hoe je de massage ervaart en of je oké bent. Veel massages die ik geef zijn vooral gericht op ontspanning, dus ideaal voor een eerste keer. Ik masseer met warme olie op je huid (behalve bij een stoelmassage, dat is met kleding aan) dus het is handig om zoveel mogelijk kleding uit te trekken. Je kleed je uit tot zover het voor jou oké voelt! Met uit- en aankleden en omdraaien op de tafel krijg je de nodige privacy. Je bent ook constant toegedekt met een handdoek en ik sla alleen de handdoek open op de plek waar je gemasseerd wordt. En vanzelfsprekend mag je tijdens de massage aangeven waar je je eventueel niet prettig bij voelt, daar wordt altijd rekening mee gehouden.
 • Wanneer mag je geen massage krijgen? (Contra indicaties)
  Overleg bij twijfel altijd met je huisarts / behandelend arts of je gemasseerd mag worden! als je koorts hebt bij algemene infectieziekten bij onwel zijn zonder bekende oorzaak bij te veel pijn (bijvoorbeeld als je zeer recent ‘door je rug bent gegaan’) bij besmettelijke huidaandoeningen (bijv. steenpuist) Bij sommige aandoeningen mag ik je wel masseren, maar sla ik bepaalde plaatsen over of masseer ik met minder druk: Bij een lokale infectie bij een vers litteken of pas gezette tatoeage bij een botbreuk bij spataders bij een vervellende huid
 • Waarom kiezen voor Massage Serendipity?
  Ik ben een gediplomeerd massagetherapeute en daarnaast in het bezit van diverse certificaties. Tevens ben ik aangesloten bij de Belgische Massage Federatie. Je kan bij mij terecht voor zowel ontspaningsmassages als klachtgerichte massages. Bij Massage Serendipity draait alles om jou. Zowel voor, tijdens als na de massage heb ik alle tijd en aandacht voor jou. Mijn massages zijn uniek en speciaal gericht op jou, jouw klachten, jouw wensen en jouw lichaam. Bekijk onze reviews en lees wat anderen over ons zeggen.
 • Ik heb een allergie, kan ik dan gemasseerd worden?
  Doorgaans is dit geen probleem. Geef dit wel even aan dan kiezen we voor een andere olie die veilig is voor jou.
 • Ik heb een stoma, kan ik dan gemasseerd worden?
  Ja hoor, je kan dan in zij-lig gemasseerd worden. Ter plaatse bekijken we dan wat goed voor jou voelt.
 • Ik heb dringend een afspraak nodig, is dat mogelijk?
  Wij doen er alles aan om onze klanten tevreden te stellen. Geef ons een seintje (0498/88.86.03) en samen bekijken we wat mogelijk is.
 • Ik heb zo een last van mijn rug, schouders en nek. Hoe vaak een massage?
  Afhankelijk van je wensen, klachten en financiële mogelijkheden adviseren wij een week tussen de behandelingen te houden. Na verloop van tijd hebben we de grootste obstakels weggehaald en kan je overwegen om over te stappen naar een maandelijkse onderhoudsmassage.
 • Kan ik een massage ook cadeau geven?
  Ja hoor, dat kan zeker en is trouwens een heel goed idee! Je kan zelf het bedrag of het aantal minuten kiezen. De cadeaubon kan je eenvoudig telefonisch, via Whatsapp of mail bestellen.
 • Even geleden is er een hernia bij mij geconstateerd. Door alle spanning daar omheen ben ik nu wel toe aan een rustgevende ontspanning. Kan dat?
  Ja dat kan. Maar niet in het gebied van de hernia. De rest van je lichaam kan gemasseerd worden. Geniet ervan, het zal je zeker rust brengen. Twijfel je nog? Overleg het met je huisarts of specialist.
 • Hoe vaak massage bij slapeloosheid
  Een wekelijkse massage verbetert je slaap en bevordert ontspanning. Massage activeert het parasympatische zenuwstelsel en vermindert zo de spanning in je lichaam. Slaap je na een tijd beter, kan je gerust overstappen naar een maandelijkse massage of misschien wel naar een langere tussentijd.
 • Ga je ook verder dan massage, als je begrijpt wat ik bedoel?
  Ik begrijp je vraag en, nee! Tik de door jou gewenste woorden in Google en laat je verrassen door de uitkomst.
 • Kan ik zomaar binnenlopen voor een massage?
  Wij werken uitsluitend op afspraak. U kan uw massage online inplannen. Bent u hier niet handig in of staat uw ideale moment er niet tussen, contacteer ons dan telefonisch of stuur een berichtje (0498/88.86.03) Meestal kan u op korte termijn langskomen.
 • Hoe vaak een massage bij chronische pijn?
  chronische pijn kan niet zomaar worden opgelost. Onderzoek bij mensen met chronische pijn heeft aangetoond dat twee of drie massages per week ideaal zijn. Naarmate de pijn afneemt, heb je minder frequente sessies nodig. In de praktijk is een keer per week een goede frequentie om de pijnklachten te minimaliseren. Gaat dit goed, kan je gerust overstappen naar een langere tussentijd.
 • Ik ben zwanger, mag ik dan gemasseerd worden?
  Ja hoor en een massage wordt dan ook als heel ontspannend ervaren. Enkel als er een verhoogd risico is op een miskraam, vroeggeboorte of het loslaten van de placenta. Overleg bij twijfel eerst met je gynaecoloog of huisarts. Tijdens de eerste 13 weken van de zwangerschap wordt een massage vaak afgeraden, omdat er in het eerste trimester meer kans is op een miskraam. Of dit door massage veroorzaakt kan worden is echter nooit aangetoond. Omdat je als masseur niet de schuld wilt krijgen van een miskraam, wordt vaak pas vanaf 13 weken gemasseerd. Vind je het lastig of vervelend om op je buik te liggen? Het is mogelijk een massage in zij-lig te krijgen. Dit wordt als zeer prettig en comfortabel ervaren. Ook een voetmassage is een echte aanrader, vooral tijdens de laatste weken als je wellicht vocht vasthoudt en niet meer zelf bij je voeten kan.
 • Kan ik mijn afspraak kosteloos verplaatsen of annuleren?
  Wil je een afspraak annuleren of verzetten, laat dit dan zo snel mogelijk aan mij weten via WhatsApp, SMS of telefonisch. Wanneer je 24 uur voor je geplande afspraak afzegt worden er geen kosten in rekening gebracht. Doe je dit niet, dan zien we ons genoodzaakt 50% in rekening te brengen.
bottom of page