top of page

Stress? Chronische stress?
Burn-out?

Massage ondersteunt bij het herstellen van stress, dat weten we. Maar ken je ook de gevolgen van stress, chronische stress en burn-out?

 Jonge Overwegen van de Vrouw

De fysieke tol

Ons lichaam kan kortstondige stressreacties aan zoals de "fight or flight" (vecht of vlucht) respons welke ons helpt om te overleven in bedreigende situaties.

Echter, langdurige stress kan leiden tot een voortdurende activering van deze reactie.

Dit kan resulteren in een aantal fysieke symptomen zoals verhoogde bloeddruk, spierspanning, vermoeidheid, maagklachten, vertraging van de spijsvertering, overmatige zweetproductie, een zwak immuunsysteem.

Op langere termijn verhoogt chronische stress het risico op het ontwikkelen van aandoeningen zoals hartziekten, diabetes, obesitas enz. 

Vrouw op Vensterbank

De mentale tol

Naast de fysieke effecten kan stress ook een verwoestende tol hebben op onze mentale gezondheid.

Gevoelens van angst, depressie, prikkelbaarheid, concentratieverlies en verminderd vermogen om helder te denken zijn symptomen van de mentale tol. 

 Erger nog, langdurige stress of chronische stress kan leiden tot psychische aandoeningen zoals PTSS (posttraumatisch stressstoornis en burn-out).

Deze mentale tol kan een diepgaande invloed hebben op ons dagelijks functioneren en onze kwaliteit van leven aanzienlijk verminderen.  

Vrouw op Vensterbank
Image by Julien L
Image by Julien L

Impact op relaties

Stress kan ook een impact hebben op onze relaties. wanneer we onder druk staan heb we minder geduld, zijn we prikkelbaar en ook onze empathie naar anderen staat op een een laag pitje.

Resultaat, conflicten en spanningen binnen familie, in vriendschappen en/of op de werkplek.

Ook is het moeilijker om emotioneel beschikbaar te zijn voor anderen wanneer je zelf worstelt met stress en mentale gezondheidsproblemen. 

Vrouw op Vensterbank

Conclusie

Luister naar de signalen van je lichaam.

 Die rommelende darmen, moeheid bij het opstaan, hoofdpijn, uitstelgedrag, prikkelbaar, overmatig zweten, angstig, frustraties enz.

Hol niet onverstoorbaar door omdat je

to-do lijstje nog erg lang is of omdat het van je verwacht wordt. 

Een diepgaand gesprek en professionele begeleiding kunnen wonderen verrichten en je voorzien van de nodige handvaten om op een gezonde manier verder te gaan.

Gecombineerd met massage op regelmatige basis, brengt dit niet alleen je lichaam en geest tot rust, maar versterkt het ook je welzijn op meerdere niveaus.

Image by Simon HUMLER

Draag zorg voor jezelf en je lichaam!

Wij van Massagetherapie Serendipity dragen graag en met veel toewijding ons steentje bij op de weg naar jouw herstel van lichaam en geest

bottom of page